Apteekkipalvelut

Apteekkipalvelut

Reseptiasiointi

Reseptilääkkeet toimittaa farmaseuttinen henkilökuntamme, joka neuvoo sinua henkilökohtaisesti lääkkeiden oikeassa ja turvallisessa käytössä. Heiltä voit myös kysyä, mikäli jokin lääkehoidossasi askarruttaa sinua. Reseptit toimitetaan suoratoimituspisteissä, joissa voit keskustella lääkkeistä rauhassa ja joissa voit myös maksaa ostoksesi.

Halutessasi voimme lähettää resepteistäsi uusimispyynnön, mikäli tilanteesi ei vaadi lääkärin vastaanotolla käyntiä. Uusimipyynnön lähettäminen maksaa 2 euroa/resepti, mutta Avainasiakkaillemme se on maksutonta.

Apteekissamme on reseptintoimitusta nopeuttava ja toimitusvarmuutta lisäävä robotti. Suoratoimituspisteiden takaa saattaa kuulua robotin hurinaa, kun se järjestelee varastoa ja keräilee reseptintoimituksessa tarvittavia lääkkeitä. Tällä veijarilla pysyvät lääkepakkaukset ojennuksessa, joten saat oikean lääkkeen entistäkin varmemmin!

Astma-, diabetes- ja sydänsairauksien yhdyshenkilömme ovat perehtyneet näihin sairauksiin ja niiden lääkehoitoon. He auttavat mielellään näiden sairauksien erityiskysymyksissä, ja voit varauksetta tulla keskustelemaan heidän kanssaan.

Reseptilääkkeiden korvattavuuteen, alkuomavastuuseen ja vuosiomavastuuseen voit halutessasi tutustua Kelan sivuilla.

Itsehoito

Farmaseuttinen henkilökuntamme auttaa sinua löytämään laajasta itsehoitovalikoimastamme parhaat tuotteet tarpeisiisi. Erityisesti itsehoitolääkkeiden valinnassa on tärkeää, että ammattilaiset varmistavat, soveltuuko lääke juuri sinulle. He pystyvät myös kertomaan, milloin saat parhaan avun tuotteista, jotka eivät ole lääkkeitä, tai milloin on paikallaan käydä lääkärin vastaanotolla.

Kerrothan henkilökunnallemme, mikäli käytössäsi on muita lääkkeitä! Tällöin voimme varmistaa, että lääkkeet sopivat rinnakkain käytettäviksi.

Jos sinua askarruttaa, miten sairauttasi tai oireitasi olisi parasta hoitaa, ja haluat tutustua hoitosuosituksiin rauhassa, voit perehtyä niihin Käypähoitosuositusten sivuilla.

Lääkkeiden annosjakelu

Onko vaikea muistaa, otitko jo aamulääkkeesi? Tuntuuko turhauttavalta availla purkkeja ja painella tabletteja läpipainopakkauksista? Aiheuttaako lääkevaihto epävarmuutta, kun pakkausten ja tablettien ulkonäkö muuttuu?

Jos tilanne tuntuu tutulta, lääkehoitosi voisi olla helpompaa ja turvallisempaa annosjakelun avulla. Annosjakelu sopii erityisesti potilaille, joilla on käytössä useita lääkkeitä, mutta myös niille, jotka haluavat lääkkeiden annostelun olevan helppoa ja varmaa.

Voit saada lääkkeesi meiltä annosjaeltuina eli valmiiksi jaettuna oikeiden annosteluajankohtien mukaan. Tällöin toimitamme lääkkeet kahden viikon erissä koneellisesti annosjaeltuna pusseissa, joiden kyljessä on tieto ottoajankohdasta sekä pussin sisällöstä. Pussien mukana saat lääkityskortin, johon on merkitty ajantasaiset lääkitystietosi.

Mikäli haluat kuulla lisää annosjakelusta, älä epäröi kysyä henkilökunnaltamme!

Eläinten terveyden hoito

Meiltä löydät avun myös lemmikkien monenlaisiin terveysongelmiin. Kalasataman apteekissa olemme panostaneet siihen, että meillä olisi laaja valikoima eläimille tarkoitettuja tuotteita niin resepti- kuin itsehoitopuolellakin.

Valikoimastamme löytyvät muun muassa kissojen ja koirien ulko- ja sisäloisten häätöön tarkoitetut tuotteet, kuten punkkikarkotteet ja matolääkkeet. Myös pieneläinten ihon ja turkin, silmien ja korvien sekä suun ja hampaiden hoitovalmisteet kuuluvat valikoimaamme. Samoin löydät meiltä eläinten haavanhoidon apuvälineet.

Olemme ottaneet huomioon stressaavassa ympäristössä asuvat kaupunkilemmikit ja esimerkiksi paukkuherkät eläimet, joita varten meillä on erilaisia feromonivalmisteita ja rauhoittavia tuotteita. Lemmikin vatsavaivojen hoitoon tarjolla on monenlaista apua, ja lemmikin ruokavaliota voit täydentää valikoimamme lisäravinteilla ja vitamiineilla.

Farmaseuttinen henkilöstömme auttaa mielellään oikean eläintuotteen valinnassa ja neuvoo sen tarkoituksenmukaisessa käytössä!

Yhteystiedot

Kalasataman apteekki

Hermannin rantatie 5

00580 HELSINKI

(09) 7744 850

info@kalasatamanapteekki.fi

Aukioloajat

Maanantai 09:00 - 21:00

Tiistai 09:00 - 21:00

Keskiviikko 09:00 - 21:00

Torstai 09:00 - 21:00

Perjantai 09:00 - 21:00

Lauantai 10:00 - 19:00

Sunnuntai 12:00 - 18:00

Apteekkipalvelut Kauppakeskus Redi